Cecilie – sygeplejerske

Redningen

Alexanderteknik har simpelthen været redningen for mig.
I ca. 10 år udviklede jeg flere og flere spændinger med uro og smerter i hele min venstre side. Havde jeg hovedpine var det halvsidigt til venstre, og gjorde det ondt omkring venstre lænderegion kunne det gå helt ned i ydersiden af venstre ben – ja helt ud i venstre lilletå.
En praktiserende læge diagnostiserede mit højre ben til at være længere end det venstre, en anden at det var omvendt. Men knoglerne var/er lige lange, hvilket afslørede sig ved røntenoptagelser, som er den eneste sikre metode til at konstatere det. Skævheden skyldtes spændinger, der medførte træk i sener og muskler, der trak skelettet skævt.
I disse 10 år prøvede jeg alt muligt, som skulle kunne hjælpe. Det gjorde det også, men kun kortvarigt, fordi jeg hele tiden opbyggede spændingerne igen uden at vide hvorfor og hvordan.
Ved et tilfælde hørte jeg en alexanderlærer holde foredrag om Alexanderteknik. Og aldrig havde jeg hørt om noget, der var så godt bevægelsesmæssigt og sundhedsmæssigt.
Jeg gik straks i gang og mærkede med det samme, at det var anderledes og mere dybtgående end noget andet, jeg havde stiftet bekendtskab med. Det går ganske enkelt ind og påvirker årsagen til de ubehagelige symptomer med smerter og uro. Dengang måtte jeg ofte op om natten og fortage strækøvelser for at kunne falde til ro og sove. Disse nervesmerter og uroen kommer mest frem i hvile, det vil sige, når man sidder eller ligger. Mine symptomer var så kraftige, at jeg så rullestolen komme trillende mig i møde.
Et gode ved denne teknik er også, at man lærer at tage ansvar for sig selv, og derfor ikke skal være patient hos fysioterapeuter eller andre resten af sit liv. Man får et brugbart redskab i hænde.
A.T. giver energi og dermed liv i krop og sind. Det er stabiliserende for krop og psyke, som hænger nøje sammen. Det er spændende, at lære at kende sig selv på denne måde. Man bliver elev og ikke patient, men resultatet er terapeutisk.
I dag har jeg det fint. Teknikken skal bruges hele tiden, og det er kun godt.
Jeg kan som sundhedsuddannet kun anbefale at lære Alexanderteknik, og at gå i Gl. Holte hos Cecilia Klose. Det er en investering i ens eget liv og velbefindende.

Cecilie, 52 år og sygeplejerske.