Lindy – direktør

Lindy 66 år – mangeårig direktør og nu selvstændig som rådgiver m.v.

“Gennem mange år har jeg haft problemer med min ryg. Jeg er 198 cm høj og har siden jeg var 18 hver dag tilbragt mange timer på kontorstole og mødestole, og typisk uden at tænke nærmere over konsekvenserne af min arbejds- og siddestilling.

Det kan man naturligvis ikke “ustraffet” byde sin krop, og jeg har da også i mange år godt vist, at min ryg var et ret svagt led.
Omkring ca. medio år 2000 gik det helt galt. Ryggen “skred”, ischiasnerven kom i klemme, jeg kunne sim-pelthen ikke gå, – det var frygteligt og ganske pinefuldt.

Udgangen blev en Falck-transport til en kiropraktor, hvor min kone havde bestilt tid til mig. Røntgen billederne viste, at min ryg var i dårlig forfatning, – slidgigt, lød kiropraktorens dom. Noget sådant måtte jeg ifølge hans udsagn blot lære at leve med, men dog således, at jeg i tillæg hertil kunne se frem til at blive langtidskunde i hans klinik. Senere i samarbejdet med kiropraktoren meddelte han i øvrigt, at også min nakke var i en sørgelig forfatning.

Kiropraktorens første behandling – “knoglevridning” – gjorde underværker. Jeg kunne gå igen – skønt. De efterfølgende kvartalsvise besøg hos kiropraktoren oplevede jeg som nyttefulde helt frem til 2004, hvor jeg begyndte at tvivle på rigtigheden af at fortsætte med “knoglevridning”.

Om min tid hos kiropraktoren, som garanteret var en dygtig kiropraktor gælder i øvrigt, at jeg gruede for besøgene hos ham. Jeg var simpelthen hundeangst, hvilket han også hurtigt opdagede.

Da tvivlen om kiropraktikkens fortsatte nyttevirkning meldte sig, begyndte jeg at interessere mig for andre behandlingsformer, – herunder Alexanderteknikken. Det førte til, at jeg i efteråret 2004 meldte mig hos Cecilia Klose.

Det er en helt anden verden, jeg her har stiftet bekendtskab med. Alt foregår stille og roligt, ikke noget der er voldsomt og ikke noget der gør ondt. De første gange oplevede jeg heller ikke noget der skabte den store forandring, men det kom senere i rigt mål.

Jeg fortsætter nu med lektioner hos Cecilia Klose som min kyndige og dygtige lærer og vejleder.

Det har været en stor oplevelse, at erfare hvilken betydning forholdet mellem hoved hals/nakke og ryg har for hele kroppens bevægelighed og for velværet i øvrigt. Lærerigt har det også været at få øjnene op for hvordan en dårlig ryg og nakke, for mit vedkommende, har medført et væld af uhensigtsmæssigheder og dårlige vaner i brugen af kroppen med heraf følgende anspændthed, stivhed i leddene og misbrug af energi.

Selv om jeg endnu er ny i “Alexander-sammenhæng”, så har jeg nu oplevet et antal lektioner, hvor jeg har , erfaret mærkbar nyttevirkning: Nu gør det ikke længere så ondt rundt i kroppen, jeg er blevet mere smidig og bevægelig, jeg går bedre, jeg er blevet mere afslappet og har fået frigivet mere energi.

Sammen med Cecilia Klose og hendes dygtige formidling af Alexanderteknikken er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg er godt på vej til at få godt styr på min krop, – og dermed også godt på vej til et bedre liv.”

Lindy