Gritt – Kemiker

Mine oplevelser med Alexanderteknik

Jeg begyndte at gå til Alexanderteknik pga hyppige anfald af spændingshovedpine. Jeg er hypermobil og havde derfor tendens til at falde sammen, når jeg udførte siddende arbejde, hvilket var min vante arbejdsstilling som studerende på det pågældende tidspunkt.
I starten gik jeg til Alexanderteknik to gange om ugen, og begyndte hurtigt at se bedring mht mine anfald, idet de ikke indtræf så hyppigt som før. Efter et års undervisning er der en klar bedring, da anfaldene er reduceret fra 2-3 gange om ugen til 1-2 gange hver anden måned. Desuden er jeg blevet opmærksom på hvilke bevægelser og dårlige vaner, der udløser dem, så jeg hurtigt kan forsøge at bremse hovedpinen når den indtræffer. Min dårlige holdning kunne også måles på min højde, da jeg efter 11 måneders undervisning blev målt til at være halvanden cm højere end ved starten af forløbet. At min kropsholdning og kropsbevidsthed gradvist blev bedre kunne desuden ses i min ridning, hvor min hest gik bedre når jeg forinden havde været til Alexanderteknik. Jeg følte at min balance var blevet bedre og jeg blev mere bevidst om de små forkerte bevægelser jeg udførte, som smittede direkte af på min hest.
Alexanderteknikken har givet mig bedre livskvslitet, idet jeg ikke længere er plaget af spændingshovedpine i samme grad som før, og så har undervisningen oven i købet haft en positiv afsmitning på min ridning.

Gritt, 27 år, Kemiker

 Gritt