Gisli Magnússon – dr. phil

Vidnesbyrd:

Jeg hørte om Alexanderteknik første gang i min studietid i forbindelse med mit sidefag i musikvidenskab. Dengang troede jeg, at det var en teknik, der især var møntet på musikere og skuespillere. For ca. to år siden så jeg en præsentation af Alexanderteknik i fjernsynet, og jeg fornemmede intuitivt, at det, der blev sagt om god og dårlig brug af kroppen, havde umiddelbar relevans for mig. Det var altså ikke kun professionelle musikere, der kunne have glæde af at lære at bruge kroppen på en naturlig og spændingsfri måde! Efter at have læst Michael Gelbs Din fintmærkende krop, der giver en udmærket introduktion til F. M. Alexander og hans teknik, gav jeg mig til at undersøge, hvilke undervisere, der fandtes på området, og opdagede hurtigt Cecilia Kloses hjemmeside, der virkede både seriøs og kompetent. Dette indtryk blev bestyrket, da jeg begyndte undervisning i Alexanderteknik hos Cecilia Klose. Gennem enkle kropslige øvelser lærte jeg min krop at kende på en ny måde. Eftersom jeg altid har læst meget, hvilket medførte dårlig holdning, og samtidig har lidt af fibromyalgi, der bevirker ømhed og muskeltræthed, havde jeg en klar tendens til at ‘falde sammen’ (kollapse). Gennem Cecilia Kloses anvisninger lærte jeg at gennemskue mange af mine dårlige kropsvaner, så jeg blev bedre til at tage mig i dem i stedet for at gentage dem ubevidst. Det kunne f.eks. være, når jeg skulle løfte min søn, rejse mig, køre bil, etc. Denne bevidstgørelsesproces satte en positiv cirkel i gang, så jeg fik mere energi til at klare de daglige udfordringer.

Jeg er overbevist om, at Alexanderteknikken er en af de vigtigste opdagelser i det 20. århundrede. Langt de fleste voksne mennesker har gennem skole- og arbejdsliv tilegnet sig en lang række dårlige kropsvaner, og Alexanderteknikken er en unik metode til at lære at bruge kroppen på samme ubesværede måde, som man kunne som barn. At bruge kroppen rigtigt øger éns livskvalitet og velbefindende – både psykisk og fysisk. Jeg kan varmt anbefale at modtage Alexander-lektioner hos Cecilia Klose.

Gísli Magnússon, 37 år, dr. phil. i tysk litteratur, oversætter