Eva – ejendomsadministrator

“Jeg er selvstændig og har, synes jeg selv, forrygende travlt. For 4 år siden, da jeg var 41 år, havde jeg en længere sygeperiode og blev opereret flere gange. På grund af mit arbejde mente jeg ikke, at jeg havde tid til rekreation. Få dage efter hver operation sad jeg igen på mit kontor, og jeg mente helt klart, at det kunne jeg sagtens klare, for jeg var jo stadig rimelig ung. Min krop reagerede kraftigt. jeg blev utilpas med svimmelhed, træthed og kvalme.

Mit arbejde måtte tilrettelægges til mindste detalje. På dette tidspunkt kunne jeg højst klare et møde om dagen udenfor huset, det betød, at jeg var tappet for energi resten af dagen. Ærlig talt ville jeg helst være på kontoret, hvor jeg kunne tillade mig, at tage de nødvendige pauser. Angsten for at blive svimmel blev en besættelse. Angsten for, at andre ville tænke:” Gad vide, hvad hun har drukket”, gjorde svimmelheden værre. Jeg blev undersøgt hos flere specialister, og de fandt intet unormalt. De konkluderede alle, at der nok var tale om en virus på balancecentret. Selvom det er rart at få at vide, at man er normal, var mit humør næsten på nulpunktet. Svimmelheden var ikke til at holde ud. Radiodoktoren Vagn Hansen nævnte i en af sine udsendelser at en af hans patienter havde været svimmel, og han havde fået det betydelig bedre efter at have modtaget undervisning i Alexanderteknik.

Alexanderteknik – hvad i alverden er det? Tænkte jeg. Jeg rettede henvendelse til Cecilia Klose i Gl. Holte, og fra første lektion blev jeg klar over, at det var noget for mig. Jeg har nu modtaget undervisning i længere tid, og jeg har fået det meget bedre. Det har givet mig min energi tilbage, og svimmelheden styrer ikke mit liv mere. Som en ekstra gevinst er jeg sluppet af med et besynderligt symptom. Som lyn fra en klar himmel kunne jeg ikke få vejret, der var noget, der ligesom boblede i brystet, problemet varede vel højest 1/2 minut, men jeg følte, det var lang tid og meget ubehageligt. Min spænding i kæbemuskulaturen er gså forsvundet, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har taget smertestillende medicin. Jeg er klar over, at jeg har brugt min krop forkert i mange år, og jeg ønsker ikke, at falde tilbage i de gamle vaner igen. Jeg håber, at min historie kan hjælpe andre.”

Eva, selvstændig erhvervsdrivende